25 apr 2023

Sortera rätt!

2023-04-25 22:07

Nu kan vi alla börja sortera och slänga vårt matavfall i behållaren på Ängsullsvägen 79! För er som missade att hämta påsar samt hållare så kommer det gå att hämta dessa saker under Traviatadagen den 6:e maj. Nedan är en liten översikt på vad ni kan/inte kan slänga bland ert matavfall! 

25 apr 2023

Anmälan till Traviatadagen

2023-04-25 21:54

Klicka på länken här nedan för att anmäla er till Traviatadagen 6:e maj samt fixardagen den 1:a maj! 

Observera att det stod fel tid i mailutskicket tidigare. 
Samling för Traviatadagen 6/5 är klockan 10.00, samling för fixardagen 1/5 är klockan 11.00 

 Tryck här för att anmäla dig  ---> Anmälan till Traviatadagen!  <---

20 apr 2023

Traviatadag 6:e maj!

2023-04-20 11:28

Den 6:e maj kommer vårens Traviatadag att äga rum, kom ihåg att planera in det i era kalendrar så vi tillsammans kan hjälpas åt att göra fint i vårt område! Mer information samt anmälan kommer att mailas ut inom kort! 

15 apr 2023

Matavfallsbehållaren klar att användas - men påsarna kommer senare

2023-04-15 13:00

Den nya behållaren för återvinning av matavfall är nu klar att börja användas! Tyvärr väntar vi fortfarande på leverans av avfallspåsar till alla hushåll så den som vill börja använda behållaren redan nu måste själv skaffa de avsedda påsar som krävs. Det går alltså INTE att använda påsar från matvarubutiken eller liknande.

Påsar kan hämtas på bland annat Lövsta återvinningscentral. På följande länk kan ni läsa mer om var ni kan hämta påsar: https://www.stockholmvattenochavfall.se/artiklar-listsida/matavfallspasar/

Matavfallsbehållaren är placerad vid Ängsullsvägen 79, det vill säga vid det mellersta garaget. Den öppnas med samma nyckel som övriga sopbehållare.

Styrelsen återkommer med information om när start-kit med bland annat påsar anländer till alla hushåll.

Se tidigare nyhet på hemsidan om vad som får kastas och inte i behållaren. Mer information om sortering av matavfall finns även på följande länk: https://www.stockholmvattenochavfall.se/artiklar-listsida/sortera-matavfall/

9 apr 2023

Sortering av matavfall

2023-04-09 21:18

Den nya behållaren för återvinning av matrester är på plats sedan en stund tillbaka! Den har placerats på Ängsullsvägen 79, dvs. vid garaget i mitten.

Ännu kan behållaren inte användas och vi inväntar klartecken och exakt datum från Stockholm Vatten och Avfall. Inför att kärlet skall tas i bruk kommer varje hushåll att erhålla varit start-kitt innehållandes bland annat de påsar som skall användas vid återvinning av matrester. Det går alltså INTE att använda påsar från matvarubutiken eller liknande. De påsar som ska användas kommer gå att hämta på bland annat Lövsta återvinningscentral. På denna länk kan ni läsa mer om vart det går att hämta påsar: https://www.stockholmvattenochavfall.se/artiklar-listsida/matavfallspasar/

Styrelsen kommer att återkomma med info om hur och när start-kitt anländer till alla hushåll samt datum för när behållaren kan börja användas. Det kommer att vara samt nyckel till matavfallsbehållaren som till övriga sopnedkast.

Mer information om sortering av matavfall finns på denna länk: https://www.stockholmvattenochavfall.se/artiklar-listsida/sortera-matavfall/