21 dec 2022

Uppdatering vattenläcka 21/12

2022-12-21 18:51

Hej alla grannar,

Idag har rörmokarna och grävarna varit på plats och påbörjat grävarbetet. De har lokaliserat läckan och de har även gjort ett första provisoriskt försöka att laga den. Dock är det flertalet sprickor som uppstått och därför är nuvarande lagning tyvärr inte tillräcklig och det läcker fortfarande, men mindre än tidigare.

Grävarbetet måste ske otroligt försiktigt då det ligger mycket rör-förgreningar, elledningar samt fiber precis där de gräver och vi vill verkligen inte riskera att det skapas ytterligare läckor. Eftersom det blivit mörk är därför arbete pausat för idag och kommer att återupptas imorgon. Då kommer grävandet fortsätta vidare under asfalten. Imorgon kommer det även speciella reservdelar med bud från Uppsala som behövs för att åtgärda läckan.

Just nu sprutar det alltså ut vatten från ledningen (vilket det har gjort hela tiden, men tidigare har det varit nere i marken). Eftersom hålet står öppet är det viktigt att ni som har barn håller koll så att era barn inte springer runt kring grävområdet.

I samtal med rörmokaren så låter de hoppfulla och tror att detta kommer att vara åtgärdat innan jul iallafall. Trots att rörmokaren är hoppfull har vi under dagen undersökt möjligheten att beställa hit temporära vagnar med dusch samt toaletter och fått kontakt med ett bolag som tror sig kunna lösa det tills på fredag om det skulle bli nödvändigt. Om det inte skulle lösa sig innan jul så har vi även säkerställt att rörmokare/grävare kommer att jobba under julhelgen också.

Då rören är gamla och har passerat sin tekniska livslängd så kan vi tyvärr inte få något speciellt stöd från vårt försäkringsbolag.

Det vatten som nu är påslaget kommer att vara påslaget fram till klockan 23.00 och sedan kommer det tyvärr behöva stängas av igen.

Vi kommer att återkomma imorgon med mer information och statusuppdateringar.

Besöksräknare

112 539 besökare sedan 2021-05-06